Aannemer of onafhankelijke contractant – wie is dit?

Brabant Enveloppen  » Bouw »  Aannemer of onafhankelijke contractant – wie is dit?
0 Comments

aannemer

Aannemer of onafhankelijke contractant – wie is dit?

Aannemer of zzp'er? De fundamentele vraag over de contractuele relatie met aannemers is of een onafhankelijke contractant in werkelijkheid een onafhankelijke contractant of een werknemer is. Zelfs rechtbanken hebben het onderscheid geaccepteerd, waardoor het soms verwarrend is. Hoe de aannemer zichzelf ook noemt; zzp’er, zzp’er, consultant of gig manager, dezelfde regels gelden nog steeds.

Zelfstandigen zijn zij die werkzaamheden verrichten zonder loon of andere vergoedingen van een werkgever. Terwijl sommige aannemers (voornamelijk softwareontwikkelaars) als zelfstandige werken, zijn veel freelancers werknemers die voor uitbesteders werken. Freelancers werken meestal voor kleine projecten als contractarbeiders of ghostwriters aannemer amersfoort. Vaak zijn zij de enige werknemers en omdat hun werkgever namens hen de belastingen betaalt, vallen ze onder de categorie 1099 werknemers.

Misclassificatie van onafhankelijke contractant komt niet vaak voor. Er zijn echter enkele veelvoorkomende situaties waarin de classificatie misleidend kan zijn. Als een belegger bijvoorbeeld twee onafhankelijke contractanten wil inhuren om zijn blog te beheren en hen te betalen onder het voorwendsel dat hij contractanten inhuurt, plegen de beleggers mogelijk verzekeringsfraude. Ook kunnen aannemers die meerdere bedrijven hebben opgericht om zichzelf te vertegenwoordigen zich schuldig maken aan verkeerde classificatie. Zowel aannemers als bedrijven moeten voorzichtig zijn bij het benaderen van een bedrijf om problemen te voorkomen.

Klik hier om meer te lezen: https://www.bouwbedrijfhop.nl/