Wat is assertiviteit?

Brabant Enveloppen  » Dienstverlening »  Wat is assertiviteit?
0 Comments

Wat is assertiviteit?

Veel mensen zijn in de war over wat assertiviteit betekent, vooral als het gaat om hun eigen acties en hun eigen kracht. De waarheid is dat assertiviteit buitengewoon nuttig kan zijn voor een persoon in veel verschillende aspecten van het leven. Op het werk kun je assertief zijn tegenover je bazen om hen voor te blijven in de hiĆ«rarchie. U kunt assertief zijn met uw collega's om dingen op uw manier voor elkaar te krijgen in plaats van die van uw baas. En je kunt assertief zijn in persoonlijke relaties met andere mensen, maar ook in zakelijke relaties met andere mensen Zelfvertrouwen cursus – Claudia's blog Wat is assertief.

Wat is assertiviteit

In de context van leiderschap is assertiviteit het kalm en assertief vertegenwoordigen van jezelf – niet je emoties, je gevoelens of je ego – tegenover anderen. Om echt assertief te worden, moet u eerst vaststellen waar uw agressie eindigt, waar uw niet-agressie begint en waar u neutraal bent (een toeschouwer zijn). Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je assertief kunt worden: Als ik een punt maak, doe ik dat met volledig vertrouwen in mijn kunnen, en ik kijk niet of de andere partij op mij zal reageren. Zelfs als ik iets negatiefs moet zien, kies ik ervoor om het in een positief daglicht te zien. Als iemand een negatieve opmerking tegen me maakt, kies ik ervoor om te luisteren, maar ik ga niet rechtstreeks in op de opmerking. In plaats daarvan maak ik de situatie onschadelijk door erop te wijzen dat wat ze zeggen niet relevant is voor het betreffende onderwerp.

Assertief worden is een vaardigheid die je kunt leren en die je elke dag kunt oefenen. Wees u altijd bewust van waar uw agressie of niet-agressie u naartoe leidt. Let vervolgens, terwijl u de vaardigheden oefent, op uzelf, zodat u het verschil kunt opmerken tussen uw werkelijke gedrag en uw waargenomen gedrag. Assertiviteit gaat dus eigenlijk over weten wat je moet doen als het moeilijk wordt en op de plank komen. Na verloop van tijd zul je je comfortabeler gaan voelen en zullen je relaties zinvoller worden.

Klik op de link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/