Pioenrozen planten

0 Comments

Pioenrozen planten

Pioenrozen zijn bloeiende planten uit de familie Paeoniaceae. Ze zijn inheems in West-Noord-Amerika, Azië en Europa. Het exacte aantal soorten varieert tussen wetenschappers, maar de algemene consensus is 33. Afhankelijk van hoe groot een pioenroos is, kan het een van 's werelds duurste bloemen zijn. Hoewel nuttige informatie op deze site behoorlijk populair zijn in de Verenigde Staten, zijn ze ook populair in Japan, waar ze "Chinese rozen" worden genoemd.

pioenrozen

De meest voorkomende bloeiende plant in Japan is de pioenroos, die dubbele of enkele rijen brede bloembladen en smalle staminodes heeft. De bloemen van pioenrozen zijn groot, vaak geurend en worden geproduceerd door een langbloeiende plant met brede bladeren en een smalle stengel. Hoewel pioenrozen veel soorten variëteiten hebben, is het belangrijk om te weten welke variëteit het beste is voor uw klimaat en groeiomstandigheden. Ongeacht het ras dat u kiest, is het aan te raden om uw pioenen in de lente en zomer te bemesten.

Zorg er bij het planten van pioenen voor dat het plantgat minimaal vijf centimeter breder is dan de kluit. Vul het gat met organisch materiaal dat gelijk is aan de diepte van de vorige locatie. Als je dit soort grond niet hebt, kun je pijnboomschors of goed gerijpte mest gebruiken. Voeg ongeveer een half kopje goede plantenvoeding toe aan de grond voordat u uw pioen plant. Het is belangrijk om wat beendermeel of superfosfaat te mengen. Ten slotte moet je de wortels bedekken met ongeveer 3 inch mulch om de grond vochtig en koel te houden.

Meer informatie: Pluukz